Stamppot-andijvie-met-pompoen

Andijvie-pompoen stamppot met zalm

koolh. 23 gr | eiwit 36gr | vet 51gr | vezels 9gr | 701 kcal p.p.

Ingrediënten (3 personen)
● 135 ml kokosolie
● 450 gr zalmfilet (diepvries)
● 1 pompoen (± 900 gr) (of 2 pakken diepvriesblokjes)
● 500 gr andijvie
● zout, peper en (appel)azijn of citroensap naar smaak

(Laat de zalmfilets van tevoren ontdooien en verwarm de oven voor op 175°C)

1. Snij de pompoen doormidden en rooster 45 min in de oven
2. Wikkel de zalm in aluminiumfolie en laat de laatste 15 min. meegaren
3. Snij de pompoen -met schil en al- in blokjes
4. Verwarm de blokjes met de kokosolie in een grote pan en pureer
5. Voeg de andijvie toe en blijf roeren tot deze geslonken is
6. Breng op smaak met zout en peper
7. Serveer met de zalmfilet en citroensap

tip: Vervang de diepvrieszalm eens door verse zalm en bak deze op de huid. Wat duurder, maar nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *