lasagne_van_zalm­_bijgesneden

Carbonara Courgette-lasagna met zalm

koolh. 31 gr | eiwit 40gr | vet 49gr | vezels 13gr | 708 kcal p.p.

Ingrediënten (3 personen)
● 300 ml ongezoete sojamelk
● 130 ml kokosolie
● 90 gr edelgistvlokken (G&W edelgistvlokken)
● 2 el maïzena (maak een papje met een paar el water)
● 1 bos bosuien, in ringetjes
● 2 tenen knoflook, geperst
● 200 gr gerookte zalm
● 2 courgettes en/of aubergines (± 750 gr)
● 400 gr spinazie (diepvries)
● 1 tl gedroogde basilicum

(Verwarm de oven voor op 200°C)

1. Snij de courgettes in plakken van ½ cm dik en smeer in met wat kokosolie
2. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster en rooster ca. 15 minuten
3. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking (giet de spinazie af en laat het overtollige vocht verdampen – anders wordt de lasagne te vochtig)
4. Verhit de (resterende) kokosolie in een kleine pan en bak hierin de bosuien en knoflook op laag vuur
5. Voeg de sojamelk en het maïzenapapje toe en breng aan de kook tot het indikt (het wordt niet heel dik)
6. Haal van het vuur en roer de edelgistvlokken erdoorheen
7. Roer de saus door de spinazie, maar houd ongeveer een kwart over
8. Haal de courgette plakken uit de oven en laat uitdampen
9. Bouw nu de lasagne op in drie lagen courgette, zalm en spinaziesaus; te beginnen en eindigen met een laag ‘kale’ saus
10. Garneer met wat gedroogde basilicum en bak de lasagne nog 15 min.

tip: Bak de courgetteplakken (in de oven) wat langer van tevoren, dan wordt de lasagne steviger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *