courgettesoep-met-zalm

Courgettesoep met gerookte zalm

koolh. 23 gr | eiwit 46gr | vet 46gr | vezels 10gr | 700 kcal p.p.

Ingrediënten (3 personen)
● 100 ml kokosolie
● 6 el (30 gr) edelgistvlokken (G&W edelgistvlokken)
● 400 gr gerookte zalm, in snippers
● 3 courgettes, in blokjes
● 150 gr tuinerwten (diepvries)
● 150 gr rucola
● 1 bouillonblokje; peper en citroensap naar smaak

1. Haal de gerookte zalm uit de koelkast en open de verpakking
2. Verhit de kokosolie in een grote pan en bak de courgetteblokjes aan
3. Voeg 500 ml kokend water, het bouillonblokje en de erwten toe en kook volgens de aanwijzingen van de verpakking
4. Voeg de rucola en de edelgistvlokken toe en pureer met de staafmixer
5. Breng op smaak met peper en een kneepje citroensap
6. Dien op met de zalmsnippers

tip: Vervang (een deel van) de gerookte zalm door gewone zalm voor een wat mildere smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *