26012011669

Dreamline kerstbrood (vegan, glutenvrij)

Ingredienten:

  • 300 gr. Peak’s Free From Baking mix Universal (Jumbo)
  • 1 zakje Backin bakpoeder
  • 1/2 maatbekertje Natrena vloeibaar of 60g Sukrin
  • 2 el gemalen lijnzaad, geweld in 6el water
  • 200 gr. rozijnen, geweld en uitgelekt
  • 1 appel, in stukjes, besprenkeld met citroensap en kaneel
  • 1/2 flesje rum-essence
  • 150ml sojamelk, op kamertemperatuur
  • 100g(?) amandelspijs (optioneel)

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in
  2. Giet de sojamelk in een kom
  3. Mix beetje bij beetje het bakmeel, de bakpoeder en kaneel en evt. de Sukrin door de sojamelk (het geheel plakt nogal)
  4. Roer nu het lijnzaad-papje en evt. de Natrena door het deeg en tot slot de appel en rozijnen
  5. Stort een laag deeg in het cakeblik, leg evt. een stammetje amandelspijs in het midden en stort een tweede laag deeg
  6. Bak het kerstbrood in 45 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster. EET SMAKELIJK!

Tip: Vervang de rozijnen door gedroogde cranberries voor een extra kerst-effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *