fairtrade-groene-curry-570x_normal_2x_bijgesneden

Groene groentecurry

koolh. 31gr | eiwit 38gr | vet 48gr | vezels 14gr | 712 kcal p.p.

Ingrediënten (3 personen)
● 250 ml kokosmelk
● 100 gr quinoa
● 90 ml kokosolie
● 1 bos bosuien, in ringetjes
● 2 tenen knoflook, geperst
● 1 (groene) paprika, in blokjes
● 300 gr (biologische) kipfilet, in blokjes
● 1.000 gr broccoli, spinazie en sperziebonen (diepvries)
● 1 el kurkuma, ½ el gemberpoeder, 1 tl sambal, 1 el citroensap
● zout naar smaak

(Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen)

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak in een ruime pan
2. Kook de broccoli en sperziebonen de laatste zes minuten mee
3. Bak de bosui, paprika en kipfilet op matig vuur in de kokosolie
4. Bak de kurkuma, gember en sambal even mee
5. Voeg de (diepvries)spinazie toe en laat 8-10 min. sudderen
6. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en breng aan de kook
7. Breng op smaak met zout en evt. extra sambal

tip: Ook lekker met kalkoenfilet of met kabeljauwfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *