pittige%20thaise%20kippensoep

Thaise kippensoep

koolh. 22 gr | eiwit 42gr | vet 46gr | vezels 16gr | 696 kcal p.p.

Ingrediënten (3 personen)
● 400 ml kokosmelk
● 2 el Thaise currypasta (zonder suiker)
● 1 bos bosuien, in ringetjes
● 1 paprika, in stukjes
● ±1.000 gr biologische kipdrumsticks
● 1 Chinese kool, fijngesneden
● 225 gr tuinerwten (diepvries)
● 300 gr taugé
● zout en sambal naar smaak

1. Verhit de kokosolie en braad de kipdrumsticks in 10 min. rondom
2. Voeg kokend water toe tot de drumsticks net onder staan en laat 1 uur zachtjes koken
3. Lepel het vet van de kokosmelk en smoor hierin de bosuitjes, paprika en currypasta op laag vuur
4. Schep de drumsticks uit de pan met een schuimspaan en verwijder de botten en het vel (dit gaat het beste met je handen :-))
5. Voeg de Chinese kool toe aan de kippenbouillon en pureer met de staafmixer
6. Breng aan de kook en kook de erwten volgens de aanwijzingen van de verpakking
7. Voeg de resterende kokosmelk, gefileerde kip, taugé en het groenteprutje toe aan de soep

tip: Voor een makkelijk (maar minder lekkere :-)) versie kun je 350 gr kipfilet gebruiken. Stap 2. dan overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *