01012011645

Vegan ‘monchou’taart

LET OP: Cashewnoten moeten minstens 8 uur weken & bodem is lekkerder na een nachtje in de vriezer.

Bodem (je kunt natuurlijk ook valsspelen met koekjes en boter)

  • 125 g Peak’s Free From Baking mix Universal (Jumbo)
  • 65 g geurloze Kokosolie (of Roomboter, maar dan is ‘ie niet meer vegan ;-))
  • 50 g Sukrin (hier te koop of een andere suikervervanger)
  • 0,5 eetlepel Citroenrasp van de schil
  • 1 afgestreken theelepel Koek- en speculaaskruiden
  1. Verwarm de oven voor op 165° C.
  2. Voeg alle ingredienten samen en kneed tot een net-niet plakkerig deeg (anders een klein beetje water of meel toevoegen).
  3. Bedek hiermee de bodem van een taartvorm. Invetten of bakpapier helpt bij het loskomen. Bak 20 minuten, dek af en zet in de koelkast. (N.B. Bodem is lekkerder na een nachtje in de vriezer).

Vulling:

  • 350 g Cashewnoten, minimaal 1 nacht geweekt (voeg ruim water toe want ze zuigen zich aardig vol)
  • 80 ml Honing
  • 5 el geurloze Kokosolie (ik gebruikte roomboter maar dat wordt te machtig!)
  • 1,5 grote Citroenen of 2 kleine, uitgeperst
  • paar druppels Vanille-aroma (optioneel)
  • Taart & Vlaaifruit kersen of suikervrije bosvruchtenjam
  1. Laat de cashewnoten uitlekken.
  2. Verwarm de honing met de kokosolie en het citroensap in de magnetron tot de kokosolie gesmolten is.
  3. Voeg nu de uitgelekte cashewnoten beetje bij beetje toe en pureer net zo lang tot het een gladde, egale massa is (dit duurt best even).
  4. Stort de massa op de (gekoelde) bodem en strijk uit tot deze de rand van de bakvorm net niet raakt.
  5. Laat nog een paar uur opstijven in de koelkast.
  6. Bestrijk voor het opdienen en aansnijden met Taart & Vlaaifruit kersen of bosvruchtenjam.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *